Well Being Thermal Underwear
by
Pierre Yves Fashion bvba
Sint-Niklaas, Belgium

Het lichaam van een gezonde mens heeft in normale omstandigheden een constante temperatuur van 37°C. Om die op peil te houden maakt het gebruik van verschillende mechanismen.
Normaal zorgt de combinatie tussen boven- en onderkleding ervoor dat de door het lichaam geproduceerde warmte wordt gehandhaafd.
Bij lichamelijke inspanningen in winterkledij warmt het lichaam op en in deze omstandigheden zal het lichaam de overtollige warmte afvoeren via een verhoogde bloedcirculatie in de lichaamsuiteinden en via TRANSPIRATIE om oververhitting te voorkomen. Zweet verdampt en brengt op die manier verkoeling. Het zweet is echter niet meteen verdwenen en de betrokkene kan dan last krijgen van koude rillingen.
Well-Be-Tex Thermal kan helpen om dit te vermijden en bij te dragen tot meer comfort.
Om de temperatuur van het lichaam op peil te houden bij buitenarbeid in winterweer is een soort ondergoed aangewezen dat transpiratievocht gescheiden van de huid opslaat zodat de lichaamswarmte wordt gehandhaafd en het koudegevoel vermijdt dat veroorzaakt wordt door natte onderkleding.

Er bestaan verschillende typen van thermisch ondergoed, gaande van eenvoudig “zwaar” tricot, via speciale samenstellingen, geruwd interlock tot zeer gesofisticeerde en dure “technische” materialen welke dan meestal gebruikt worden door sporters.
Voor buitenarbeid is het Well-Be-Tex Thermal ondergoed wellicht het beste compromis.

Samenstelling: Acryl / Polyester
Acryl neemt gemakkelijk vocht op, is een goede isolator, heeft een verkoelend effect op de huid en transporteert het vocht naar buiten.
Polyester microvezels zijn dun, zacht en duurzaam. Bij normaal onderhoud is dit materiaal niet onderhevig aan “pilling”, is kleurvast en krijgt een aangename “touch”.

Modellen: Well-Be-Tex is één van de weinige merken die zowel een korte als lange mouw
T-Shirt aanbieden alhoewel voor de industrie meestal gekozen wordt voor lange mouwen.

Gebruik: Well-Be-Tex Thermal is het meest veelzijdige winterondergoed in gebruik. Zij houden zeer goed warm en zorgen voor voldoende vochtafvoer. Daarmee zijn ze interessanter dan producten die zeer goed scoren voor één van de twee belangrijke criteria zoals bv. wol of katoen. De kostprijs van dit ondergoed is bovendien nog een belangrijke factor voor aankopers van bedrijven die ondergoed dienen te verstrekken aan hun werknemers.

Interessante sectoren voor Thermo ondergoed
- Bouwsector - Scheepsbouw- Transport : Weg- Spoorwegen – Waterwegen - Lucht
- Postbodes – Politie – Petrochemie - Militairen – Sportbeoefenaars - Hulpverleners
- Grondwerken / Wegeniswerken
- Havenbedrijven – Affichage – Kabelleggers – Garages –Afvalophaling- Bejaardentehuizen
- Waterwerken – Carwash – Metaalconstructie – Depannagediensten - Landbouwbedrijven
- Ship chandler - Ruimingswerke - Onderhoudswerken - Stadsdiensten / groenvoorziening
- Tuinbouw - Reclameverlichting - Tentenverhuur - Ruitersport - Rederijen - Scheepswerven
- Schroothandelaars - Wegsignalisatie / markering - Slachthuizen - Speleologie
- Takeldiensten - Telecommunicatie- Liften- Verhuizers - …..en nog zoveel meer.

PRIJSLIJST OP AANVRAAG